Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πατλάκια κινόας (pop quinoa)

  Υλικά: 
  • Σπόροι κινόας (περίπου 1/2 κούπα)
  • 1 κ.γ. επιμονή
  • 1 πρέζα υπομονή
 Παρασκευή:
  1. Τοποθετήστε ένα στεγνό τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (εαν είναι υγραερίου) ή σε μέτρια προς υψηλή (εάν είναι ηλεκτρική κουζίνα). 
  2. Ρίξτε 1 κ.γ. κάθε φορά στο τηγάνι σας. 
  3. Αποθηκεύστε τη σκασμένη κινόα σε γυάλινο αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας για 6 εβδομάδες.

Συμβουλές:
  • Μην ανησυχείτε εαν δε σκάσουν όλοι οι σπόροι, σε αντίθεση με το ποπ κορν το ποπ κινόας είναι μαλακό και δε θα σπάσουν τα δόντια σας.
  • Μην απογοητεύεστε αν οι σπόροι δεν σκάσουν αμέσως ή εαν καούν, μερικές φορές καίγεται η πρώτη κουταλιά μέχρι βρεθεί η σωστή θερμοκρασία, έτσι αρχικά ρίξτε μόνο μια μικρή ποσότητα (1 κουταλάκι) για να μη χάσετε πολλούς σπόρους μέχρι να προσαρμόσετε σωστά τη θερμοκρασία.
  • Αν οι σπόροι καίγονται, τότε το τηγάνι δεν είναι αρκετά ζεστό, μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά ανεβάστε τη θερμότητα, για να γίνει το ποπ χρειάζεται υψηλή θερμοκρασία.
    Μόλις ρίξετε τους σπόρους στο τηγάνι θα πρέπει να αρχίσουν να σκάνε μετά απο 3 δευτερόλεπτα.
  • ΜΗΝ βάλετε λάδι, δε χρειάζεται.
  • Εάν χρησιμοποιήσετε τηγάνι, μπορείτε να βάλετε μια σίτα ή ένα καπάκι ή ένα μεταλλικό στραγγηστήρι απο επάνω για να μη πεταχτούν παντού τα πατλάκια κινόας.
  • Το ποπ κινόας μπορείτε να το βάλετε στα δημητριακά (μούσλι) σας, στις σαλάτες σας, να φτιάξετε μπάρες δημητριακών κ.α.
  • Το σκάσιμο των σπόρων της κινόας είναι ένας απο τους αρχαιότερους τρόπους μαγειρέματος των, και δεν επιρρεάζει αρνητικά τη θρεπτικότητα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.